KOTLECIARKA
21 lipca MarketGroszek
Nie wyobrażasz sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego kotleta schabowego? Kupujesz odpowiednie, świeże mięso, przygotowujesz panierkę, robisz surówkę i obierasz ziemniaki. Pozostaje tylko sprawa ubicia schabu i można zabierać się za przygotowanie pysznego, domowego obiadu. Ubicie 1 kotleta tradycyjnym tłuczkiem może i nie sprawia problemu, ale ubicie 5 kotletów dla 5 osobowej rodziny już nie jest takie lekkie i komfortowe.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów z pomocą przychodzi maszyna do ubijania kotletów, tzw. kotleciarka. Ubija na idealną grubość kotleta poprzez równomierny nacisk. Od teraz usługa darmowego ubijania każdego rodzaju mięsa jest dostępna w naszym Markecie Groszek.
Maszyna ta idealnie nadaje się do:
mięsa wieprzowego, z którego można przygotować tradycyjnego kotleta schabowego, sznycle, zrazy wieprzowe, zawijańce wieprzowe a także steki,
mięsa wołowego, z którego przygotujemy bitki wołowe, zrazy wołowe, roladę Śląską a także befsztyk,
mięsa drobiowego, z którego przygotujemy kotlet De Volaille, itd,
mięso na grilla, np karkówka, itp.
Walory smakowe mięsa ubitego w tej maszynie są nie porównywalne z tradycyjnym ubijaniem. Mięso zachowuje swoją formę i wszystkie soki, dzięki którym później jest bardzo soczyste. Mięso staje się łatwiejsze w późniejszej obróbce termicznej, zachowuje swój kształt, nie kurczy się.
Już nie musisz denerwować sąsiadów dźwiękiem ubijania kotletów w niedzielny poranek.
Poniżej przedstawiamy film prezentujący pracę tej maszyny.