Nowe piekarnie
23 października MarketGroszek
Pieczywo, a przede wszystkim pyszny chleb na prawdziwym zakwasie jest nieodzownym produktem w naszej kuchni. Chrupiący, świeży chleb o poranku każdemu smakoszowi poprawi humor i nasyci na parę godzin. My, Polacy mamy ogromny szacunek dla naszego chleba, świadczy o tym chociażby fakt, że gdy spadnie nam kromka chleba natychmiast ją podnosimy i z szacunku całujemy.
Nasze prababcie, babcie i mamy samodzielnie piekły chleb na zakwasie, który trzeba było wcześniej zrobić. Pieczony był w piecu kaflowym na prawdziwym drewnie. Teraz nie mamy na to czasu ani ochoty z powodu pracy, różnych dodatkowych zajęc i obowiązków. Przecież wygodniej i szybciej jest kupić chleb czy inne pieczywo w sklepie. Jednak z drugiej strony chcemy odżywiać się zdrowo i unikamy konserwantów i polepszaczy smaku.
Nasze regionalne piekarnie wypiekają chleb tradycyjną metodą na prawdziwym zakwasie, które pieczone są w prawdziwym piecu. Wszystkie te działania są gwarancją smaku i doskonałej jakości, bez konserwantów i polepszaczy.
Aby zwiększyć różnorodność pieczywa w naszym sklepie i zadowolić podniebienia naszych klientów, nawiązaliśmy współpracę z piekarnią: SZUBA z Dzwoli oraz z piekarnią JUNIOR.
Ogromny wybór pieczywa, począwszy od chleba, bułek, rogalików a skończywszy na pizzerkach jest już dostępny w naszym markecie.
Przekonajcie się sami, że prawdziwe pieczywo nie potrzebuje chemii, bo smakiem broni się samo.